Галерия „Павилион“ отваря врати в Несебър

Главна категория: Новини
Посещения: 1105

PavilionОт 1 юни 2019 г. Несебър ще се сдобие с нов арт-проект – Галерия „Павилион“, който ще бъде насочен към всички ценители на изкуството.

"Павилионът е онова вълшебно и специално място за срещи, където ще Ви запознаваме със знайни и незнайни автори в изкуството – художници, скулптори, творци на приложните изкуства, словото и музиката. Както казахме, нашият Павилион няма да е просто галерия, а място за срещи с изкуството и хората, които го създават.

Огромна чест за нас е, че откриването ни ще бъде с изложба на големия български художник Димитър Киров, озаглавена „Духът Ди Киро“. За първи в Несебър, а всъщност и за първи път в България въобще, ще има изложба на цикъл картини, които художникът е рисувал за себе си. Всяка година на рождения си ден той се събужда рано сутринта, прави си кафе и рисува своята картина подарък. Тези произведения, както и редица от най-добрите му картини, грижливо пази неговата съпруга, балерината Русалия Кирова. И макар вече Ди Киро да не е сред нас, вярваме, че в този ден духът му ще се носи с морския бриз над Несебър. Отново в Несебър. Неговото любимо място за лятна почивка при близките приятели Гришата и Любка Харизанови, при които семейството му е отсядало. Още един повод да се вълнуваме, че след толкова години Духът Ди Киро отново ще посетят нашия град в картини!

Ще е удоволствие за нас на 1 юни, от 19:00 ч., да споделим с Вас откриването на изложбата на Димитър Киров. Заповядайте в Галерия „Павилион“, Несебър, ул. Хан Крум 2 в Новия град.", споделя екипът на Галерия „Павилион“.

Вижте още: „Славееви гласове“ прославиха Несебър в Кушадасъ