Обзор посрещна Коледа с богата културна програма

Главна категория: Къде|Какво
Посещения: 2731

Обикновено свързваме коледните и новогодишните празници с много сняг, отрупани трапези, усмивки и подаръци. Тази година снегът липсва от цялата картинка, но другите компоненти присъстват още от началото на декември, когато по традиция бяха запалени светлините на коледната елха в Обзор. В навечерието на най-светлия християнски празник, в Обзор подготовката за Рождество Христово бе съпроводена от весели събития, които бяха част от празничната културна програма на града. 

ObzorKoleda4

Космически кораби, извънземни, Дядо Коледа и свитата му - всички се срещнаха в постановката „Космическа Коледа“, изиграна от детски театрален състав към НЧ “Изгрев 1927“, с ръководител Жени Георгиева. Малките театрали майсторски пренесоха зрителите в далечното бъдеще, където при срещата на Дядо Коледа с извънземни, жителите на планетата Земя доказаха, че на Земята живеят страхотни и послушни деца, които заслужават подаръци. 
Децата, които посещават различните читалищни групи по танци, песни, театър, арт клуб и др. - бяха наградени с щуро парти, където бяха зарадвани с весели игри, дискотека, а Белобрадия старец и Снежанка за финал им подариха вкуснотийки. Порасналите членове на Читалището, също не бяха забравени от дългоочакваните персони и бяха посетени от тях на коледния банкет, където сред щур купон бяха изненадани с появата на неотразимата Снежанка и чаровния Дядо Коледа.

ObzorKoleda2

По традиция тържествата завършиха с концерт на читалищни групи „В навечерието на Коледа“, изпъстрен с колоритните изпълнения на детски, юношески и младежки танцови състави, детски народен хор „Китчица”, група за стари градски песни „Блян”, женска фолклорна група „Българка”, танцова формация „Хелиос“, забавни скечове на малки театрали, а също и от театралния състав „Вълко Купенов“. Младите дами от дамски клуб „Монро“, които се ангажираха с благородната кауза да съберат средства за деца в неравностойно положение в Обзор и организираха дарителската кампания „Дари от сърце“, обявиха резултатите от кампанията. С поздравително слово кметът на Обзор, Христо Янев, поздрави жителите и гостите на града с настъпващите празници и пожела да не забравяме, че доброто ражда добро. „Нека Новата година Ви донесе много здраве, топлина и обич в домовете, успехи в делата, щастие в сърцата!“ - с тези думи завърши градоначалникът. 

ObzorKoleda1

Навръх Коледа малчуганите от Обзор получиха очакваните си подаръци от Дядо Коледа и Снежанка. Най-специалните дечица също бяха зарадвани с подаръци, закупени със средства, събрани по време на благотворителната кампания „Дари от сърце“. Така в Обзор за пореден път бе доказано, че в града живеят хора с големи сърца и благородни души!