НАП въдвори ред по Черноморието

Главна категория: Новини
Посещения: 3869

бон Данни на дистанционната връзка на НАП с касовите апарати показа ръст на приходите по Черноморието. Най-високият ръст спрямо 2016 година е в Обзор – 149 %. Повишаване на приходите има и в други големи курорти като Слънчев бряг с 10 на 100. В Несебър данните сочат, че приходите са се вдигнали с почти 50 на 100, а в Бургас оборотите са нараснали с 11 процента в сравнение с юли 2016 година.

През летния сезон по Черноморието са извършени общо 24 000 проверки. Най-много санкции са наложени заради неиздадени касови бележки, разлики между сумата в касата и отчетените обороти, липса на фискални устройства и други.

От НАП Бургас са съобщили, че има промяна в поведението на търговците. Установените нарушения в сравнение с миналото лято са по-малко. Спазват се данъчните правила и коректно се отчитат оборотите. В началото на лято 2017 са били запечатани 20 обекта, поради липсва на фискално устройство и неиздаване на касови бележки. Сред запечатаните обекти са ресторанти, барове, дискотеки, семейни хотели, магазини и др. Обектите обикновено остават затворени в продължение на 2 седмици след запечатването.

Освен такъв вид нарушения, фискалните агенти имат контрол над движението на хранителни стоки, алкохол, цигари и напитки.

Сигнали за данъчни нарушения могат да се подават на телефона на НАП 0700 18 700 или по електронна поща на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите..