Осигуряват 6 млн. лв. за нови шкафчета в училищата

Главна категория: Новини
Посещения: 1757

ShНад 6 млн. лв. допълнително ще бъдат осигурени за закупуването на шкафчета в училищата в страната за всички ученици от първи до седми клас. Това стана ясно след разговор между премиера Бойко Борисов и министъра на образованието и науката Красимир Вълчев, съобщава сайтът на МОН /Министерство на образованието и науката/.
През настоящата година за първи път правителството осигури средства за закупуването на 120 000 шкафчета, необходими на училищата, за близо 40% от учениците в начален етап на образование.

„Изпълнението на приходите е добро и можем да финансираме закупуването на шкафчета за всички училища“, заяви министър Вълчев. По думите му това е една от мерките за олекотяване на тежестта на ученическите раници и за подобряване на организацията на учебните часове.

„Препоръчахме на училищата да оптимизират седмичните разписания, така че да носят по-малко учебници и учебни комплекти. В същото време осигуряваме достъп до електронно четими варианти на учебниците“, допълни министърът на образованието и науката.

Сред класираните за финансиране общински училища по НП „Осигуряване на съвременна образователна сред“, модул „Осигуряване на ученически шкафчета“, са и училищата в Несебър, Обзор и Равда.

Вижте още: 120 минути активен спорт с учениците от Оризаре