Деца от Обзор гостуваха в Унгария

Главна категория: Новини
Посещения: 887

O1По повод организирана визита в побратимения на град Обзор – XVIII район на Будапеща, Българското местно самоуправление в района беше домакин на фестивал на нациите, организиран от тях и провеждащ се ежегодно под патронажа на българското самоуправление и общинската администрация на XVIII район. Специални гости и участници бяха талантливи деца от самодейните групи на НЧ „Изгрев“, Обзор, които представиха града с песни и танци.
Очарователен и забележим беше проведеният флашмоб на центъра на Будапеща, кадри от който са споделени в социалната мрежа Facebook.

Гостуването на децата от Обзор бе съпроводено с организирана програма и туробиколка на Будапеща и района. Домакините, начело със заместник кмета на района – Сарваш Атила, раздадоха на децата подаръци по случай празника.
O2"За мен беше особено важно, че покрай гостуването ни успяхме да пренесем част от Обзор в пределите на Унгария, като популяризираме града ни навсякъде, където е възможно. Колегите ни там са особено привързани към нас и Обзор и впечатленията, които споделят могат само да ме карат да се чувствам горд. Градът ни, вече по особено различен начин успява да очарова всеки нов последовател!", сподели кметът на Обзор Христо Янев.

Той благодари на Владимир Кирков, Петя Маринова и Петър Гецов – председатели на Българското местно самоуправление в XVIII район на Будапеща, които са отправили поканата към самодейците от Обзор и са посрещнали подобаващо и топло групата от китната ни черноморска перла.

Вижте още: Обзор прие международна мото среща