Общ празник за пенсионерските клубове в Обзор, Приселци и Раковсково

Главна категория: Новини
Посещения: 987

P1Тази година пенсионерите от Обзор, Приселци и Раковсково отбелязаха подобаващо своя празник – 1-ви октомври, Международният ден на възрастните хора.

Тържествата преминаха с много настроение и емоции. Със слово по случай празника се изяви председателката на пенсионерския клуб в Обзор Златка Божкова.

“Животът е даден всекиму, а старостта е привилегия само за избрани!“, напомни тя, след което връчи красива орхидея, като символ на дълголетието на най-възрастния член на пенсионерския клуб - баба Кераца Алексиева.

P2Официален гост на празника беше кметът на Обзор, Христо Янев, който поздрави присъстващите от името на Николай Димитров, кмет на община Несебър, и пожела на всички още много години здраве и все такива поводи да ги събират. Той не пропусна да напомни, че общинското ръководство винаги се е отзовавало на нуждите на старите хора, ще го прави и занапред. Защото те са най-заслужили почит, уважение и достойни старини. На трите клуба бяха поднесени подаръци, които да послужат за нуждите на членовете.

Празненството протече с много народни танци, смях и разговори, а проливният дъжд спомогна празничния обяд да продължи до късно.

Вижте още: Деца от Обзор гостуваха в Унгария