В Обзор довършват започнатото от миналата година

Главна категория: Новини
Посещения: 1606

ObzorObs1Обзор бе първото населено място в община Несебър, където се проведе обществено обсъждане на проект за бюджет 2019 г.

Освен представители на общинската администрация, срещата уважиха и местни жители, които отправиха запитвания по различни въпроси, свързани с гр. Обзор и неговото развитие.

От общественото обсъждане стана ясно, че през 2019 г. ще продължи довършването на започнатите вече обекти през предходната година, а други ще бъдат проектирани.

В капиталовата програма на Община Несебър са залегнали паркоустрояване и благоустрояване на площад „Свобода“, смяна на плочките, изграждане на фонтан.

ObzorObs2Сред приоритетите са и изграждане на градска тоалетна, ремонт на крайбрежната алея, реконструкция на дъждовната канализация на ул. „Младежка“, както и трибуна „Запад“ на Градския стадион.

Предвидени за проектиране са детска градина, археологически музей, работен проект за аварийно укрепване на крайбрежната алея.

Присъстващите предложиха в перспектива да се помисли за подмяна на настилката на ул. „Тодор Илчев“, а междувременно похвалиха проекта за обновяване на пл. „Свобода“.

ObzorObs3Обществените обсъждания на проект за бюджет 2019 г. продължават и днес. В 11:00 ч. започва среща с жителите на Кошарица в местното кметство. Следват дискусии в кметствата на селата Гюльовца, Оризаре и Тънково, съответно от 13:00, 14:00 и 15:00 ч.

Утре, сряда, от 10:00 ще бъде обсъден проект за бюджет 2019 г. в зала „Мелсас“ /в новата част на Несебър/, а по-късно в кметствата на Свети Влас (от 15:00 ч.) и Равда (от 17:00 ч.).

Вижте още: Инициативите на БЧК  Несебър продължават