Забавно-развлекателни моменти за децата от Обзор в тренировъчен лагер

Главна категория: Новини
Посещения: 1259

Obz1lagerЗа втора година се проведе тренировъчен лагер по народни танци за децата от детския и юношеския танцови състави към НЧ „Изгрев“ - Обзор. Освен че децата бяха ангажирани с много репетиции, те се включваха активно в организираните от ръководството на читалището игри, състезания и конкурс.

Първата вечер участие взеха юношите в третото издание на забавно - образователно състезание "Ние обичаме България. То се проведе в 8 кръга, участниците бяха разделени в два отбора от по 10 човека / капитан на първи отбор - Мария Мутафова и капитан на втори отбор - Владимир Петков/. Жури, следящо за спазване правилата на играта и оценяване на отборите бе в състав :Зоя Георгиева, Никола Николов и Марин Маринов, които в ентусиазмът си без да искат помагаха на отборите. След оспорвана борба, победител стана първи отбор.

За малките танцьори бяха подготвени забавни игри и конкурс в две вечери. Конкурсът "Мис и мистър пижамено парти" се превърна в най - атрактивната част от престоя на децата. Той протече в 3 кръга, а водещ бе Никола Николов - един от хореографите на детския танцов състав.

Obz2lagerЖурито на конкурса бе: Зоя Георгиева - хореограф, Жени Георгиева и Добринка Тожарова, които се затрудниха доста с оценяването на талантливите деца. Малките участници се представиха с песни, скечове, вицове и фокуси, а публиката пламенно ги аплодираше. Всички деца получиха медали:
Мартина Митева - за най - чаровна усмивка;
Ивелина Желева - за артистичност;
Златина Михайлова и Венера Перчемлиева - за дебют;
Ибо Ибрямов и Силвия Павлова - за артистично дефиле;
Елена Карагьозова - за най - добро сценично поведение;
Мирая Янакиева и Деница Белчинова - за талантливост;
За най - добри танцьори , медали взеха в категориите:
Вергиния Тодорова - ръченица, Михаил Михалев - рок и Пламена Ефтимова - кючек;
Мис и мистър пижамено парти станаха Сияна Трифонова - 7г. и Атанас Стоянов - 9 г.

От ръководството на НЧ "Изгрев 1927" благодариха на всички родители за доверието, като добавиха, че се надяват децата са останали с приятни впечатления от лагера.

Вижте още: Ученици от Оризаре прославят региона в бадминтон състезания