Всеотдайни и задружни това са пенсионерите в Оризаре

Главна категория: Новини
Посещения: 1917

OzP1Всекидневна приятелска раздумка се провежда в пенсионерския клуб на Оризаре, научи Melnicata.com. Клубът отваря врати всяка делнична сутрин в 9 часа. Разискват се различни теми, като някои от тях пряко засягат дейността на клуба, а тя е разностранна.

Най-новата гордост на хората от третата възраст в Оризаре е местната формация за градски песни „Романс“. Дамите от музикалната група набират все по-голям опит, уважение и адмирации от участията по фестивали и концерти.Хубаво е да се отбележи, че певческата група на пенсионерския клуб е твърде млада – едва на 3 години.

OzP2Последното участие на ПГ „Романс“ бе буквално преди дни, когато се проведе фестивалът „Есен в Несебър“.
Дамите от пенсионерския клуб вече провежат активни репетиции за друго събитие, което ще се проведе на 1-ви ноември в Оризаре, свързано с 90 години от създаването на Народно читалище „Зора“.

„Пеем стари градски песни, но в репертоара си имаме и изпълнения като „Пътнико свиден“, „Ясен месец“ и други. Със сигурност ще ги изпълним на празника на читалището.“, споделя Величка Стоянова, председател на пенсионерския клуб в Оризаре от 4 години, която добавя, че членовете на клуба са 100 души, повечето от които дами.

OzP3„Най-много сме в понеделник, когато си организираме почерпки по различни поводи.“, допълни тя.
Членовете на пенсионерския клуб в Оризаре си помагат в различни мероприятия и ангажименти, като сега са решили да се включват в гроздобера на местната кооперация.

В края на месеца в помещението на дамите и господата от Оризаре предстои да гостуват деца от местното училище ОУ „Г. С. Раковски“, с които членовете на пенсионерския клуб ще отбележат за първи път празника на бабата и дядото.
И като стана дума за господа, няма как да пропуснем да отбележим, че за представителите на силния пол в пенсионерския клуб са закупени карти за игра и табли за покер, които обаче все още са неизползвани.

От дамите в пенсионерския клуб научихме, че мъжете не проявявали мерак да участват във въпросните игри. Може би тук тряба да си зададем въпроса, дали те не биха се включили в курс по плетене, примерно, с което да впечатлят неостаряващите момичета от клуба, след като не искат да играят дори карти. :)

Вижте още: Излязоха обществени поръчки за многофункционални сгради в Оризаре и Тънково