В Равда създават чудеса от сняг

Посещения: 10435

Тази зима предразполага към иновации. Обилните снеговалежи провокират малки и големи към участие в зимни спортове, а други творят със сняг.

По националните телевизии видяхме как руснак кара сноуборд в Слънчев бряг, а други слаломират със ски по алеите, при това не къде да е, а в лятната столица на България.

Междувременно в населените места на община Несебър започна масово изграждане на снежни човеци. В Равда обаче бе създадено нещо различно и оригинално.

Кон. Реален снежен кон е полегнал край една от къщите в китното населено място. Създател на местната иновацията е Тодор Горенов, чиито „златни“ ръце направиха това уникално творение на изкуството.

Kon1

ToshkoGorenov mini

Тошко разказа за MELNICATA.COM, че се е вдъхновил от обилните снеговалежи, искал е да направи нещо по-различно от стандартния снежен човек.

Дарбата да прави оформление и дизайн не му е чужда. Скулпторът Тошко споделя, че в рода си има хора, които са създавали и по-мащабни проекти. Горенов е футболист, рита за „Равда“, брат му е музикант, а баща му е една от легендите на равденския футбол. Фамилията е сред уважаваните не само в Равда, но и околията.

Пък за творенията на Тодор Горенов – е, получават му се. За снежния кон вече го поздравяват в Равда. Поздравяваме го и ние!

Kon2

>> Забавлявайте се с "Еле плаки" в MELNICATA.COM