Равда се прочу в София, бяха счупени рекорди

Главна категория: Новини
Посещения: 3269

RavdaShahDanielIvanov2017Няма да е изненада, ако посочим, че шахматистът от Равда Даниел Иванов отново е привлякъл вниманието към себе си със силни игри и впечатляващи ходове на шахматната дъска. Този път обаче Иванов заслужава специални поздравления, след като през уикенда участва в два турнира, които не успя да спечели, но постигна завидни резултати и лични рекорди, които е задължително да посочим.

В събота, 25-ти ноември, Даниел Иванов участва в 197 турнир по класически шах на Минно-геоложки университет (МГУ) в София, където успя да подобри своя собствен рекорд, като постигна 4 победи, 1 реми и една загуба от победителя в турнира.

„Куриозното беше, че първите трима участника завършихме с равен брой точки – 4,5, но поради лоши показатели в двубоите, аз останах 3-ти. Държа да подчертая, че в цялата история на турнира аз съм участникът, който идва от най-далечна точка, което си е рекорд.“, заяви за Melnicata.com Даниел Иванов.

В събота вечер той участва и в 10-ти блиц турнир, също под егидата на МГУ. Надпреварата е била с контрола 3 минути + 2 секунди за ход.

„Въпреки, че играх сравнително силно, успях от 16 партии да запиша 12 победи, 1 реми и само 3 загуби. Морална утеха за мен е, че успях да победя шампиона в една от двете партии, които изиграхме помежду си. В неделя пък проведохме два блиц турнира, но те бяха неофициални, като успях да спечеля един от тях.“, каза още Даниел Иванов.

Вижте още:

Шах и мат: Даниел Иванов прослави Равда !