Заклех се! Заклех се! Заклех се!

Главна категория: Новини
Посещения: 3165

 

"Клетва"- Щурците

11.11 Дългоочакваният ден за гражданите на Община Несебър настъпи. Днес беше проведена първата сесия на новия Oбщински съвет в Несебър. Основният въпрос, който вече има отговор, беше дали Несебър ще има кмет. Отговорът дойде – Несебър вече има кмет и това е Николай Димитров. Друг е въпросът обаче кога той ще стъпи в длъжност. Под строга охрана беше съпроводен до зала „Мелсас“ в Несебър, за да положи клетва пред своите колеги и съграждани. След като го направи, той се обърна към събралите се в залата, както и към множеството съграждани, подкрепящи го пред залата. Неговото емоционално изявление, можете да видите в клип във фейсбук страницата ни Репортер Мелницата.

На първия общински съвет се взе още едно много важно решение за бъдещето на община Несебър, а именно кой ще заеме председателският пост на новия общински съвет. Надреварата беше между Пейчо Колев от ПП МОРЕ, за който гласуваха 7 души и Румен Кулев от Партия Нова алтернатива, за който гласа си пуснаха 11 от присъствалите 18 общински съветници. И така Румен Кулев стана председател на новия общински съвет.11.11

От сигурен изтощник разбрахме, че временно изпълняващ длъжността кмет на Община Несебър ще продължи да бъде Виктор Борисов.

На заседанието не присъстваха трима от избраните 21 общински съветници. Отсъстваха Венелин Ташев, Костадин Нищелков и Георги Георгиев. Ако тримата избранници от жителите на общината пропуснат и втората сесия на общинския съвет, тогава мандатите им ще бъдат прекратени предсрочно.

Можете да видите каква беше атмосферата в Oбщинския съвет и пред него във видео на нашата фейсбук страница.

11.11

Четете още: Несебърлии за правото на избор