Експеримент: Слънчев бряг Ахелой за 11 минути, Ахелой Слънчев бряг за 5 минути

Главна категория: Новини
Посещения: 7325

Aheloy1Тези дни в публичното и медийно пространство се вдига доста шум за новоизграденото трасе Поморие – Ахелой, както и обхода на Ахелой, който стига до територията на община Несебър.

Въпреки комфортното придвижване, не можем да скрием, че вече има забележки от страна на жителите на Ахелой, които дори излязоха на протест. С публичната си изява те искат намиране на спешно решение за изграждане на пряка връзка от Равда до Ахелой, защото досегашната такава е заличена в тази посока. Обещано е, че решение ще се намери, а работните действия ще започнат скоро. Всичко останало е точно, поне такива са общите наблюдения.

Aheloy3Експеримент на Melnicata.com показа любопитно цифрово изражение в километри и минути при придвижването на лек автомобил по трасето Слънчев бряг – Ахелой и обратно, но при определни условия и без особено голям трафик.

При спазване на скоростта на движение, тръгвайки от светофара в Слънчев бряг (разклона за Тънково), задаваме маршрут Ахелой. За 11 минути сме пред светофара в Ахелой. Отчели сме малко над 10 км. пробег. В същото време засичаме автобус от линията Слънчев бряг - Бургас, който обслужва местните граждани. Автобусът влиза в Ахелой, качва пътниците, след което стига до бензиностанция след стадиона, прави завой и продължава своя път за Бургас.

Aheloy2Междувременно тръгваме по маршрут Ахелой – Слънчев бряг, който ни извежда от поморийското градче, като се включваме в новоизграденото трасе преди Равда. До светофара (разклона за Тънково) стигаме за 5 минути, а отчетеното изминало разстояние е почти 7 км.

Фактите говорят, че придвижването от Ахелой към Слънчев бряг е по-кратко и по-бързо, за разлика от пътуването в обратната посока. Остава ни да проследим ситуацията с изграждането на връзката Равда – Ахелой, която ще свали образувалото се напрежение с искането на ахелойци за директна връзка, вместо обхода, който ги отвежда на кръговото за Поморие и Каблешково.

Вижте още: Симпатични автомобили ще снимат пътищата ни. Идват и във вашето населено място