Лошото време се отразява на сезона в Слънчев бряг

Главна категория: Новини
Посещения: 3149

BtvИзпълнителният директор на „Слънчев бряг“ АД Златко Димитров бе гост тази сутрин в ефира на Btv.

Той посочи, че началото на сезона е било силно и започнало с около 20 дни по-рано. Но лошото време дава отражение.
"За съжаление Слънчев бряг не разполага с канализационна система. 2002г. са инвестирани над 200 млн. лв. в инфраструктура и изграждане на ВиК за питейна вода, но трябва и канализационна система, която да отвежда водата от улиците. Това коментира Златко Димитров, изпълнителен директор „Слънчев бряг” АД, в „Тази сутрин”.

По повод шумните бар кроулове, Димитров посочи, че пазарът ги регулира. „По улиците ще видите и семейства с малки деца, които почиват. За съжаление тези алкохолни турове станаха нарицателни за курорта, но не бива да се лишаваме от приходи”, каза той.

По думите му обикалянето по барове вече намалява и този тип забавление има затихващи функции.

"Туристите идват, защото е евтино и има много място за забавления. Бар туровете са свързани с различни игри и голямо количество алкохол. За избягването на инциденти и по-добрата сигурност на туристите се грижат около 300 полицаи."

Димитров коментира, че курортът има много лица. В него идват много млади семейства, които го харесват като дестинация за семейна почивка. Има големи хотели, които предлагат доста добри условия за семейства, подчерта той.

Златко Димитров допълни, че относно проблема с шума трябва да се направи една по-широка дискусия и да се чуят браншовите играчи, които са заинтересовани от решението.

Среднощните купони, алкохолът на промоция и хубавото време поддържат имиджа на Слънчев бряг за парти дестинация.

Курортът започва да се проектира през 1957 г. и две години по-късно вече посреща първите си туристи.

Тогава е предпочитана дестинация за тихи и семейни почивки. Днес курортът отново привлича хиляди туристи, но тишината и спокойствието отстъпват място на бурните купони.

Източник: Btvnovinite.bg

Вижте още: Туристите са доволни от новите мерки срещу шума в Слънчев бряг