138 плувци участваха в плувен маратон „Свети Влас“

Главна категория: Новини
Посещения: 1589

PluvenMaratonSvVlasFotoVNalabntov138 плувци от България, Русия, Молдова и Беларус се включиха в първия маратон по плуване в открити води „Свети Влас“.
Надпреварата се проведе на плаж „Венид бийч“ до Марина Диневи в Диневи Ризорт, а състезателите бяха разделени в осем възрастови групи. Най-бързи от всички по двукилометровото трасе бяха Никита Бортников от Молдова и Яна Боева от клуб „Черноморец“ /Бургас/. Те си тръгнаха с шампионските купи и със специални награди.

В състезанието участваха и повече от 80 деца, които плуваха 1000 м и демонстрираха майсторство и дух на победители. Всички получиха материални награди и шанс да премерят сили със съперници на своята възраст.
"Не очаквах толкова много участници в маратона, но изненадата беше приятна", каза шампионката при жените Яна Боева, след като получи трофея си. "Победата е ценна, защото отива за плувен клуб „Черноморец“, където ще вдъхнови още деца да спортуват. А плуването възпитава много качества. Тук имаше момчета и момичета от Варна, Бургас и София, а аз се радвам, че мога да им дам личен пример как се побеждава."

Във възрастовата група при мъжете и жените от 18 до 29 години се включиха професионални състезатели от Молдова и Русия, а всички участници успяха да усетят духа на голямото състезание.

Главни организатори на събитието бяха трима плувни ветерани, майстори на спорта по скоростно плуване - Петър Георгиев, и Златко и Людмила Белчеви от Свети Влас.

Главният съдия Петър Георгиев остана доволен от състезанието и от организацията. „Маратонът мина успешно, а най-радостно беше, че дойдоха много деца. Надявам се следващата година да се срещнем отново.", каза той, като благодари на организаторите и спонсорите на надпреварата.
Снимка: Виктор Налбантов

Вижте още: "Несебър“ отстъпи на „Поморие“ в голов трилър