Тънково може да стане най-спортното село в община Несебър

Главна категория: Новини
Посещения: 5157

Потребителски рейтинг: 5 / 5

Звезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активна
 

T1Очертават се силни месеци и години за спорта в несебърското село Тънково, ако всичко върви по план, а анонсираното на общественото обсъждане (на проект за бюджет 2018 на Община Несебър) стане реалност.

Преди броени дни стана ясно, че в проекта за бюджет на Община Несебър е залегнала за проектиране велоалея, която да свързва Тънково с главния път за Слънчев бряг. Отделно от това ще се проектира и спортно игрище, което бе обявено като съоръжение за мини футбол, но не е изключено да бъде преобразувано в многофункционална площадка, която да се ползва за други спортове като волейбол и баскетбол. Към момента в Тънково има и стадион, който обаче все още не се използва за официални срещи, въпреки дългогодишните настоявания за изграждане на такъв.

На общественото обсъждане се коментираха вариантите, където би могло да бъде изградено игрището (за мини футбол или многофункционално такова). Сред споменатите възможности бе настоящата площадка в училището, която е с асфалтова настилка. Споделени бяха мнения, че там може да се направи игрище с изкуствено покритие, да има ограда, като през деня да се ползва от учениците, а след това да спортуват всички желаещи от селото. Предстои да се огледат и други парцели в селото.

Станат ли факт и новите попълнения в спортната инфраструктура на Тънково, то населеното място ще може да претендира като най-спортното село в общината, предвид съоръженията, с които може да разполага.
На общественото обсъждане присъстваха местни общественици, които, заедно с кмета на Тънково Христо Николов, коментираха защо футболният отбор не провежда мачовете си в селото, а пътува до Кошарица, въпреки предоставените условия.

T2T3

„Има сложени врати, има доставени съблекални, електромер, вода има. Готови сме веднага да влезем в положение, но трябва и момчетата да изявят желание. Можем да вземем машина от Несебър, с която да се направят очертания на футболното игрище.“, заяви кметът Николов.

„В Тънково има мъжки отбор по футбол, сега ще направим и детски. Игрището отговаря на всички изисквания. Може веднага да се начертае и да се играе. Има ново ръководство на отбора, с което трябва да се видим, да поговорим. Ако те не искат, нека играят в Кошарица, а децата ще започнат в Тънково. Бъдете сигурни, че започнат ли мачовете на местна почва, то поне половината село ще дойде да гледа. Това ще бъде добре дошло за всички.“, сподели мнение Мехмед Мехмед, местен общественик, учител и един от първите футболисти в Тънково.

Вижте ощеВечният въпрос: На кого е Слънчев бряг през зимата ?