Нови инвестиции в морските летища

Посещения: 1443

 morski letishtaУлрих Хеппе прие отличието на Търговско-индустриална камара-Бургас за принос към развитието на икономиката в региона. По време на връчването на годишните награди за 2017 г. на Камарата, концесионерът на летището получи и отличието в категорията голямо предприятие, с над 250 служители.

Фирмата-концесионер бе отличена и за приноса и инвестициите в транспортната инфраструктура, за привличането на нови авиокомпании и увеличаването на броя на дестинациите и пътниците. 

През следващите девет години в летищата в Бургас и Варна ще бъдат инвестирани още 256 млн. лв. През първите десет години фирмата-концесионер е инвестирала 350 млн. лв., в резултат на което двете морски летища могат да се похвалят с нови терминали, обновена инфраструктура, компютърни и комуникационни системи. Това каза в Бургас Улрих Хеппе, главен изпълнителен директор на фирмата-концесионер на летищата в Бургас и Варна.

Ние продължаваме да инвестираме, като се стремим да осигурим перфектни условия за всички - превозвачи, посетители и служители, каза Хеппе. Той информира, че тази година девет нови aвиoкoмпaнии са изпълнили пoлeти oт и дo Лeтищe-Бypгac, а в лятнoтo paзпиcaниe са били включeни десет нoви дecтинaции. Постиженията на ръководството на фирмата-концесионер на летището включват също 48 нови работни места и две нови програми за кариерно развитие за постоянен и сезонен персонал. Продължават и реконструкциите на летищата в Бургас и Варна, като в Бургас следват разширявания в терминала и на перона на летището. 

Фирмата-концесионер е с германо-българско участие. Тя спечели концесия за управление на Летище-Варна и Летище-Бургас за 35 години. Хеппе добави, че през 2016 година двете морски летища са посрещнали повече от 4,5 милиона пътници и повече от 35 000 полета на 100 български и чуждестранни авиокомпании, изпълняващи чартърни и редовни полети до повече от 140 дестинации в Европа, Азия и Африка. На двете летища работят повече от 615 постоянни и 1150 сезонни служители.

Улрих Хеппе е юрист, с повече от 15 години опит в авиационната и финансовата сфера. Роден през 1971 година, завършва университета "Байройт" в Германия, където учи право и бизнес администрация. 

От септември 2015 година е главен изпълнителен директор на "Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт" АД – оператор на летище Варна и летище Бургас. Преди да оглави двете морски летища, Хеппе е бил директор на дъщерната компания на "Фрапорт АГ" в Сенегал и член на мениджърския екип на Фрапорт в Саудитска Арабия, където е изпълнявал длъжността Главен финансов директор на международно летище King Khaled в Риад.  Във Фрапорт АГ е отговарял за управлението, идентифициране и анализиране на международните инвестиции в летища и възможности за сътрудничество.