Бързай бавно

Посещения: 1231

shofirane zimniusloviaЕто празниците отминаха, но пътуванията продължават ... към зимната ваканция. Качваме се в колата и потегляме...обаче през зимата пътуването е предизвикателство дори за умелите шофьори. Затова бъдете съобразителни, когато шофирате в снега.

Внимание, премерена скорост и контрол

Това са трите основни правила, които ще ви осигурят безопасно шофиране през зимата. Предизвикателство за автомобилистите е шофирането при зимни условия. Съобразявайте се с пътните и метеорологичните условия, защото през зимата те определено са непредсказуеми.

Безопасност

Преди да тръгнете на път се уверете, че сте добре подготвени за зимата – зимни гумите гуми са задължителни. Те повишават безопасността като предоставят по-добро сцепление, спиране и управление при сняг, киша и най-вече лед. Избягвайте рязкото спиране върху хлъзгава повърхност. При потегляне на Вашият автомобил на сняг, за да избегнете рисковете от хлъзгане, е задължително да подавате много постепенно газ. Преди да навлезете в завои, намалете скоростта, с която карате, като се стараете да запазите движението по права линия по време на намаляването на скоростта. 

И преди всичко най-важно е да стигнете невредими и в добро настроение, затова следвайте старото правило „Бързай бавно!“

На добър път!