"Син флаг“ за Северния плаж в Слънчев бряг

Главна категория: Новини
Посещения: 2223

SinFlag18На северния плаж в курорта Слънчев бряг вече се вее знамето на програмата „Син флаг”, което е символ за спазване на екологичните норми, чистотата на водата и пясъчната ивица. "Синият флаг е голямо признание за нас, за управлението и преобразяването на плажа. Този приз нарежда ивицата в топ класацията на най-добре уредените морски плажове в световната ранг листа", коментираха от фирмата-наемател. 

Плажът  влезе в битката за най-високия екологичен приз „Син Флаг” миналата година, след като новият стопанин на ивицата пое управлението й.  Само за няколко месеца бяха покрити всички 32 международни критерия за чистота, услуги, удобство и безопасност на летовниците.  За по-малко от година ивицата, сочена за най-проблемната, претърпя тотална промяна и стана еталон дори и за най-добрите. 
 
След серия от проверки  и инспекции на Международната организация на северната ивица, констатациите окончателно показаха безупречно управление, висок екологичен мениджмънт, чист пясък и бистра морска вода. Тази година плажът е сред 13-те в България, които са носители на световния сертификат и заслужено извоюва своето място в "отбора на отличниците". Амбицията на новия стопанин на северния плаж да превърне ивицата в пясъчната перла на българското черноморие вече е факт. Северният плаж е в списъка на отличниците и над крайбрежието му гордо се вее авторитетния световен сертификат.

"Положихме сериозни усилия и мерки за да приведем плажа в изряден вид и да отговаря на законовите изисквания. Това беше най-проблемният и най-критикувания плаж, с най-много неуредици, но успяхме за кратко време да ги разрешим изцяло. Премахнати са всички незаконни обекти от морския плаж, които заварихме на концесионната територия. В момента на място са единствено обекти, които отговарят с одобрената търговска схема от министерството на туризма и действащата нормативна уредба", заявиха от фирмата-наемател.
 
Множеството проверки съгласно законодателството не откриха нито едно нарушение тази година и всичко отговаря на нормативните изисквания. Плажът е абсолютно изряден и с нова визия. Обектите с търговска дейност на открито на северния плаж са с унифициран дизайн със строго регламентирани условия.
 
Ивицата е под непрекъснато видеонаблюдение и 24-часова жива охрана.  Изградени са дървени подстъпи за хора с увреждания до морето. Има нови чадъри, шезлонги, свободната зона на пясъка е 50 процента.

Вижте още: Световни медии ще рекламират Несебър и Равда