Винетка за почивните дни

Посещения: 695

kolaПредлага се въвеждането на нов вид винетка – за пътуване през уикенда. Това посочи регионалният министър Николай Нанков пред журналисти в Народното събрание.

С въвеждането на електронните винетки от 1 януари ще има и уикенд винетки. Те са за хората, които пътуват с леките си автомобили по републикански пътища няколко пъти в годината. Целта е да бъдем по-гъвкави.

Новата винетка ще е електронна и ще може да се ползва от януари 2019 г.  За момента има две предложения - да се ползва от 12 на обяд всеки петък до полунощ в неделя или да е валидна от полунощ в петък и да важи до 12 на обяд в понеделник. И цената, и времетраенето тепърва ще се подложат на обществено обсъждане.

До края на юли ще имаме първоначалните предложения за тарифирането на отделните услуги, а през месец август ще започне общественото обсъждане на ценовите предложения с всички заинтересовани страни – граждани, неправителствени организации и транспортния бранш, като решението ще бъде взето от Министерския съвет, информира още регионалният министър.