Резервираните почивки не могат да се отменят заради лошо време

Главна категория: Новини
Посещения: 1301

RumenDraganovBntНяма как резервирана предварително почивка да бъде анулирана заради лошо време, като валежите това лято например. Това обясни в студиото на "Денят започва" по БНТ Румен Драганов, директор на Института за анализ и оценка на туризма.

По думите му, лятото не се е провалило и туристи има както по Черноморието, така и в столицата, въпреки честите валежи и ниските за летните месеци температури.

TuristiSbДраганов обясни, че чужденците, които идват в България, са планирали своите почивки доста отдавна и не могат да бъдат анулирани заради дъждовното време.

„И те въобще нямат тази нагласа, по-важно е с кого са, какво ще видят, защото те имат също една предварителна подготовка за нещата, които разглеждат. И това се отнася и за българите. Нима някой ще се спре от дъждове във Франция или в Англия, или където и да е по Европа, когато има самолетни билети и е планирал пътуването.", споделя Румен Драганов.

Експертът обясни, че в частните квартири в планините и по Черноморието има по-малко туристи тази година, защото те разчитат на "уикендовите" туристи. Това влияе повече на вътрешния пазар и на краткосрочните решения. Драганов каза, че се очаква ръст от 5% на чуждестранни туристи и времето няма да е фактор.

Източник: Bnt.bg

Вижте още: Лошото време се отразява на сезона в Слънчев бряг