Южният плаж в Слънчев бряг със спасители до края на месеца

Главна категория: Новини
Посещения: 2111

PlajSbYugЮжният плаж в курорта Слънчев бряг ще бъде осигурен със спасителни постове и медицинско обслужване до края на септември, съобщават от фирмата-концесионер. Предвиден е достатъчен брой морски екипи, като редуцирането на постовете през този месец ще е поетапно и изцяло съобразено с натовареността, туристопотока и големината на ивицата. От 1-ви септември ще бъдат свалени само три поста. През активния сезон те бяха девет, а от началото на месеца ще действат шест с 12 спасители. До 30 септември ще бъдат запазени и плаващите обозначителни знаци.

До края на месеца работното време на спасителите остава без промяна – от 8.00 до 18.00 часа.

За да предотвратят инциденти рано сутрин, спасителите обстойно оглеждат района и заедно преценяват какъв флаг да сложат. Морските спасители съветват хората да не влизат много навътре в морето, да плуват близо до спасителите постове и да спазват предупредителните флагове на плажа. Спасителите призовават хората да бъдат много внимателни в морето и напомнят, че влизането на червен флаг е забранено.

Плажният сезон ще бъде закрит на 30-ти септември. След тази дата на плажа вече няма да има спасители и медицинско обслужване. Грижи за почистването и опазването на ивицата се полагат и през зимните месеци.

Вижте още: Министър Ангелкова в Слънчев бряг:„Водата в Черно море е чиста“