Туристически фестивал се провежда в Несебър

Главна категория: Новини
Посещения: 2253

NsSvetliniНесебър е домакин на туристически фестивал, организиран от общините Несебър, Република България и Одрин, Република Турция.

Инициативата е по проект „Промотиране на историческите, културни и туристически богатства на Одрин и Несебър“, с финансиране по „Програма Интеррег за трансгранично сътрудничество България-Турция“.

Първият ден на фестивалната програма предложи демонтстрация на местни български вина и кухня, концерт на ФГ„Македонка“ и Група за гръцки песни „Месамврия“ към НЧ „Яна Лъскова“, Група за модерни танци – Община Одрин, детски вокални изпълнения на Христо Банков и Христиана Петкова към ОДК - Несебър, рок-група “Absolutely Nothing” (Одрин, Р Турция).

Днес, сряда, по програма от 19:30 ч. на сцената на амфитеатъра ще се изявят ФГ „Българка“ към НЧ „Яна Лъскова“, Група за модерни танци от Община Одрин, Христо Банков и Христиана Петкова към ОДК – Несебър. От 21:30 ч. ще се състои светлинен спектакъл 3D mapping show.

В четвъртък по програма е предвидено туристическо изложение, което ще включва промоционални материали за атракциите на двете общини.

Вижте още: И Несебър си има релефна карта