Планират голям международен инвестиционен туристически форум в Сл.бряг

Главна категория: Новини
Посещения: 1045

NAngelkovaВ края на месец май 2019 г. в Слънчев бряг е планиран голям международен инвестиционен туристически форум, който ще бъде проведен от Министерството на туризма с подкрепата на Световния съвет за пътувания и туризъм, обяви министър Николина Ангелкова.

Тя изказа благодарност към премиера Борисов и колегите си в правителството за това, че туризмът бе издигнат като приоритет на управлението. Министърът добави, че правилността на това решение личи от резултатите в сектора, постигнати през последните години след създаването на Министерството на туризма. За 2018 г.  чуждестранните визити у нас са над 9,27 млн., което е най-висок резултат откакто у нас се води статистика за туризма въобще. Приходите от чуждестранни туристи за периода от януари до ноември 2018 г. включително са 7,2 млрд. лв.
В сравнение с 2015 г. посещенията на чужденци в България са нараснали с 30,6%, а приходите за периода януари-ноември  2018 г. са с ръст от 34,4 на сто в сравнение с 2015 г.

Министърът на туризма изказа удовлетворение от съвместната работа с Националния борд по туризъм през годините и увереност, че ползотворното сътрудничество ще продължи и занапред. Бе изразена готовност след анализ на опита на големи туристически държави за популяризиране на националния туристически продукт съвместно да бъдат предложени работещи решения.

Вижте още: Министерства се борят с липсата на кадри в туризма за идното лято